2020. július 28., kedd

Erdélyi Géza: Halk és szelíd hang (Lilium, 2009.) - Jelenlegi ára: 4 000 Ft

Erdélyi Géza: Halk és szelíd hang
Lilium, 2009.
A képeken látható állapotban lévő dedikált példány.
Előszó
Erdélyi Gézának nemrég (2005-ben) már megjelent egy a mostanihoz hasonló, különböző alkalmakra készült írásaiból vagy azokon elhangzott beszédeiből, valamint interjúiból válogató kötete. E mostani lénygében ugyanazt a zsánert képviseli. A benne foglalt különböző témakörök rendszerbe foglaló felsorolása e helyütt fölöslegessé válik, mert kimerítően megtalálható a részletes tartalomjegyzékben.
A szerzőt én zsenge ifjúkorom óta ismerem. A múlt század ötvenes évei elején ismertem őt meg Révkomáromban, ahol mindketten az ottani, az idő tájt egyetlen, csehszlovák területen működő magyar tannyelvű gimnázium diákjai voltunk. Nyitott, kommunikatív ifjúnak látszott. Tagja volt az iskola ének- és tánckarának, s azok fellépésein gyakran volt alkalmam látni őt, de még gyakrabban az iskolaudvaron, hol gerelyt, hol meg diszkoszt hajigálva annak egyik végéről a másikra. Időnként egy-egy atlétikai verseny nézőjeként is a szemem elé került, amelyeken főleg a rövidtávfutásban szerepelt eredményesen. - Közelebbi kapcsolatunk azonban nem volt egymással. Vissza
Fülszöveg
Teremtőm, Atyám, megváltó Istenem! Elédbe állok, s megnyitom szívem. Hálát adok, hogy megformáltál, s lettem, s a földgolyón immár 6 milliárd társammal élhetem életem... Köszönöm a Téged imádó országalapító királyunkat, a szentektől és tetteiktől ékes királyi házunkat, a bölcs és vitéz Hunyadiakat. A szabadságot, egyenlőséget és testvériséget mindennél többre becsülő fejedelmeinket.
Köszönöm dalainkat és költeményeinket, tudósainkat, csodálatos nyelvünket, a nagyszerű művészi alkotásokat. Köszönöm a szülőanyákat, akik gyermekeikkel újra meg újra benépesítették gyakorta feldúlt, ellenségtől pusztított hazánkat... Eléd borulva mindenekért hálát adok.


Jelenlegi ára: 4 000 Ft
Az aukció vége: 2020-07-28 18:11 .

Megjegyzés küldése

Megjegyzés küldése