2021. január 25., hétfő

Rododendron vagy havasszépe, Rhododendron Tortoiseshell orange narancs virágú - Jelenlegi ára: 10 000 Ft

A rododendron vagy havasszépe az egyik legszebb virágú cserje, amely már évezredekkel ezelőtt is előkelő helyet foglalt el a japán és kínai kertekben. Savanyú 4, 5-5 pH körüli talajokban érzik jól magukat.  A tűző, forró napos helyet egyáltalán nem kedvelik. Leginkább félárnyékos, védett helyen érzik jól magukat. Nagyobb fák alá, kerítések oldalába ajánlom. A színes levelű fajtákat ne ültessük teljes árnyékba, mert visszazöldül a levelük! Mulcsozással is javíthatunk a talaj minőségén, illetve segít nedvesen tartani a földet is.  
Kedvelik a nedves, jó minőségű talajokat, de a túlöntözést nem bírják. Tartsd nedvesen a földjét, és erről a csapadékmentes, enyhébb téli hónapokban se feledkezz meg! Sajnos a legtöbb hazai Rhododendron nem a fagy, hanem a téli kiszáradás miatt megy tönkre.  
 Az elnyílt virágzatot mindig távolítsd el egy éles metszőollóval követlenül a virágok elnyílása után. Így nem hoz magot, és erejét a növekedésre, következő évi virágok kifejlesztésére használja.  
narancs virágú örökzöld levelű
30-35 cm átmérőjű nagycserpében vannak, évek óta kint teleltek vastág több ágas száruk van .  
szármagasság 40-60 cm , virág nagysága 6-9 cm, egy bokron 10-20 közötti virág vagy virágkezdemény van, több hónapig folyamatosan virágzik. Lombátmérő 40-60 cm 

Jelenlegi ára: 10 000 Ft
Az aukció vége: 2021-01-26 01:33 .

Megjegyzés küldése

Megjegyzés küldése